Ilman ”luterilaista kärsimystä”

Kaikki alkoi maalis-huhtikuun vaihteessa 2016 kun olin tehnyt päätöksen että jotain radikaalia pitää tehdä oman terveyden ja hyvinvoinnin eteen. Pahimmillaan vaaka oli näyttänyt 122 kg ja olo oli myös sen mukainen, veto poissa ja muutenkin väsytti jatkuvasti.

Olin siis jo tehnyt alustavan päätöksen ”elämäntapamuutoksesta” kun luin artikkelin iltalehdestä jossa Teemu (muistaakseni) kertoi laihduttaneensa parissa kuukaudessa reilut 15 kiloa. Iltalehden artikkelin luettuani, kävin Äijädieetin sivuilla ja aloin rakentaa omaa strategiaa omalle projektilleni.

Oman projektini johtoajatus oli ”Roomakaan ei rakennettu päivässä” eli tätä elämäntapamuutosta lähdin viemään eteenpäin pitkäjänteisesti ja ensimmäinen ”välitilinpäätös” on vasta huhtikuussa 2017. Suurin ongelmani ruokailun suhteen oli rytmi, annoskoot ja laatu eli nämä asiat piti saada määritettyä itselleen sopivaksi ja tähän löytyi vastauksia juuri Äijädieetin sivuilta.

Aloitin projektini 16 huhtikuuta 2016 ja aloin seuraamaan Äijädietiin ravinto-ohjeita 10 viikon ”aloituspaketilla” sekä samalla lisäsin hieman liikuntaa, lähinnä kävelyä. Jo heti ensimmäisinä päivinä huomasin että ”tuttu närästys” oli hävinnyt sekä paino alkoi pudota melko nopeasti.

Aloittaessani Äijädieetin painoni oli 119 kg ja 10 viikon starttipaketin jälkeen painoni oli pudonnut noin 12 kg ja tämä pudotus lähti todellakin ilman ”luterilaista kärsimystä”. Edellä olevasta johtuen päätin jatkaa Äijädieettiyhteisössä ja nyt vaaka näyttää reilut 96 kg eli paino on pudonnut lähes 23 kg ja vyötäröltä on hävinnyt yli 20 cm ympäryysmitasta.

En ole asettanut itselleni varsinaista ”ihanne- tai tavoitepainoa” mutta tasaisen vauhdin mukaan – 0,3 … 0,5 kg/vko niin vaa’an pitäisi näyttää alle 90 kg huhtikuussa 2017?

 

Terveisin Pekka -69Scroll to top