Kari 70-vuotta

KOHTI PYÖREITÄ VUOSIKYMMENIÄ

Ylihärmästä, eteläpohjanmaalta kotoisin oleva 69-vuotias Kari aloitti Äijädieetin 5.6.2016. Jo ensimmäisellä viikolla painosta lähti noin 5kg, jonka jälkeen tahti on ollut tasaisen varmaa.

Miksi päätit aloitaa Äijädieetin?

Olin pojantyttären rippijuhlissa. Puhuin laihduttamisesta, tai lähinnä siitä, että se pitäisi aloittaa – mutta miten? Silloin tuttuni suositteli Äijädieettiä. Päästyäni kotiin liityin palveluun, luin ohjeet ja aloitin heti. Olin ollut ylipainoinen jo kymmeniä vuosia ja nyt maha alkoi haitata jo liikkumista, esimerkiksi aamulla sukkia jalkaan laittaessa. Verenpaineet olivat myös jatkuvasti koholla.

Mitä mieltä olet Äijädieetistä?

Ei voi sanoa kuin hyvää. Aloitettuani dietin painoni lähti heti laskuun. Alussa vatsa oli hiukan löysällä, mutta se meni nopeasti ohi. Virtaa tuli ihan eri malliin kuin ennen. Ruokavalion aloittamisen jälkeen en ole nukkunut kertaakaan päiväunia, vaikka ennen nukuin joka päivä vähintään kerran päiväunet.

Syödähän tässä saa tosi hyvin, kun katsoo mitä suuhunsa laittaa. Kyllä laihduttaminen voikin olla helppoa, ei siinä ole mitään vaikeaa. Voi kun kaikki tietäis.

Miten jatkossa? Aiotko jatkaa Äijädieetin kaltaisella ruokavaliolla?

Nyt on lähtenyt yli 19 kiloa ja olen armeija-aikojen mitoissa. En ikinä siirry vanhaan. Nyt olen siirtynyt jo perusruokavalion mukaiseen malliin, mutta paino laskee edelleen, joskin ei tietenkään niin nopeasti. Kävin 70-vuotiaiden lääkärintarkastuksessa, kun pitää saada todistus ajokorttiin. Verenpaineet oli 135/60, joten nekin ovat armeija-aikojen lukemissa.

Nyt kun paino on normaali ja tietää miten pitää syödä, on helppo jatkaa. Sitä ei oikeasti tajunnut, miten paljon ylipaino vaikutti olemiseen. En myöskään osannut kuvitella sitä, kuinka helppo siitä oli päästä eroon ja kuinka helppoa on olla nyt. Kannoinhan vielä kolme kuukautta sitten täysinäistä vesiämpäriä kummassakin kädessä jatkuvasti, se on aika paljon painoa.

Tein kahdeksantoista vuotta sitten edellisen kerran elämänmuutoksen ja kannan kamelipinssiä siitä. Nyt saan laittaa pinssin uuteen pukuun, kun vyötäröstä on lähtenyt 28 senttiä pois.

Minnesota-hoito sai aikaan edellisen elämänmuutoksen ja se oletettavasti pelasti henkeni. Nyt Äijädieetti muutti elämänlaadun entisestään parempaan.

Kiitos Minnesota-hoito. Kiitos Äijädieetti!

Ei voi muuta sanoa.

Linkki: Minnesota-hoito

 

Alla Karin painokäyrä. Se löytyy Äijädieetistä ID:llä 3122.

kayra

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top